Археологи натрапили в печері на стародавні артефакти - знахідка їх спантеличила

В'єтнамські археологи вивчили печери в Національному парку Ba Be і виявили численні сліди стародавніх людей, серед знахідок є артефакти невідомого призначення, яким приблизно 20 тисяч років. Про це повідомляє портал Vietnam Plus, передають Патріоти України.

За даними офіційних представників Інституту археології В'єтнамської академії соціальних наук, стародавні артефакти, які вказують на присутність ранніх людей, були виявлені в карстових печерах, які розташовані в районі озера Ва Ве. Вчені, зокрема, вивчили печери Тхам Мія, Ба Куа, На Пхонг, Гміна Мау і Тхам Кіт, виявивши найбільше артефактів в останній.

"Ми натрапили на безліч артефактів з каменю. В культурному шарі, товщина якого склала близько 50 сантиметрів, було більше п'яти десятків кам'яних інструментів, вік яких досягає двадцяти тисяч років. Особливу увагу привернув дивний артефакт, призначення якого поки що залишається таємницею - плоска галька з двома отворами діаметром близько 12 мм", - відзначають археологи з В'єтнаму.


У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...