Археологи показали дивовижний артефакт, який доводить існування біблійного царя Давида (фото)

У північній частині Ізраїлю, недалеко від кордону з Ліваном, археологи виявили стародавній арамейський напис, який підтверджує історичну достовірність Біблії і доводить, що цар Давид дійсно існував. Про це пише Express, передають Патріоти України.

За біблійними переказами, молодий Давид убив філістимлянського гіганта Голіафа, після чого був помазаний на царство об'єднаних королівств Іудеї і Ізраїлю. Він заснував Дім Давида, нащадком якого, згідно з Євангелієм, був Ісус Христос. Давид жив між 1010 і 970 роками до нашої ери.

За словами Тома Мейєра, професора біблійних досліджень в Біблійному коледжі та аспірантурі Шаста в Каліфорнії, США, в 1993 році археологи виявили в стародавньому місті Дан або Тел-Дан важливі докази - кам'яну плиту з написом віком майже 3000 років, в якій згадується легендарний Дім Давида.

Він зазначив, що до 1993-1994 років не існувало жодного археологічного свідоцтва за межами Біблії, де згадувалося б ім'я однієї з центральних фігур Старого Завіту - царя Давида. У Біблії ж він згадується понад 1000 разів і є автором 73 псалмів.

"Ця відсутність доказів змусила багатьох заявити, що царя Давида ніколи не існувало і що він був плодом уяви єврейської громади, яка пережила вигнання, а повернувшись до Єрусалиму з вавилонського полону в V столітті до нашої ери, вигадала царя Давида в якості національного героя, навколо якого молода нація могла згуртуватися, відновлюючи свою країну ", - сказав Мейєр.

Але все змінилося, коли археологи досліджували місце Тель-Дана біля підніжжя гори Хермон в долині Хулі на півночі Ізраїлю. Там були виявлені три фрагмента арамейського напису, які датуються приблизно 100 роками після смерті царя Давида. Це - частина пам'ятника, спорудженого Азаїлом, царем Дамаска, на якому він написав свій напис про перемогу над Домом Давида.

За словами професора, Азаїл зруйнував Ізраїль і перетворив царство на васальну державу. Напис на стелі, ймовірно, був зроблений в пам'ять про це досягнення.

"Я вбив Йорама, сина Ахава, царя Ізраїльського, і я вбив Ахазіаху, сина Йорама, царя дому Давидового", - свідчить напис.

Коли ізраїльтяни відновили контроль над Даном, вони, ймовірно, зруйнували пам'ятник Азаїла. Пізніше хтось помістив частину уламків стели в стіни воріт, де вони використовувалися понад 2800 років.

Зараз цей артефакт, який свідчить про існування засновника династії, царя Давида, виставлений в Музеї Ізраїлю.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...