Археологи розгадали таємницю зникнення сотні років назад англійської колонії в США

Американські археологи зробили відкриття, яке може пролити світло на зникнення британської колонії Роанок в США, передають Патріоти України.

Понад сто осіб, вихідців з Великобританії, заснували поселення на однойменному острові і безслідно зникли за нез'ясованих обставин. Учасники нової експедиції припустили, що люди могли відправитися на інше місце проживання.

Вони провели розкопки на сусідньому острові Хаттерас і виявили під нашаруваннями затверділого мулу безліч артефактів XVI століття: англійські мідні кільця, сережки, уламки мечів, письмове приладдя і фрагменти скляних посудин.

Особливо показовим виявилося наявність жіночих прикрас. Це явно вказує на поселенців Роанок, оскільки тільки в цій колонії проживали жінки.

Археологи вже визначили місце, де виживші могли розбити новий табір. Але дослідні роботи в зв'язку з пандемією коронавірусу довелося перенести на 2021 рік.

До цих розкопок існували різні гіпотези зникнення колонії, наприклад, що на жителів напали індіанці або вони загинули про океані, а може їх знищили іспанці або поселенців принесли в жертву богу Кроатану і інші

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...