Археологи розкопали бойовий корабель, який захищав Стародавній Рим від варварів (фото, відео)

У східній Сербії у відкритій шахті виявили римський корабель, який належав до флоту столиці провінції Риму Мезія. Відео з виявленим кораблем команда археологів опублікувала у відкритому доступі, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що розкопки на об'єкті почалися кілька років тому, але в цьому році були зупинені через пандемію коронавірусу. Роботи відновили, і практично відразу корабель вдалося виявити.

Вчені припускають, що корабель базувався в місті Вімінациум, де проживали близько 45 тисяч осіб. Там були виявлені храми, іподром, лазні та інші архітектурні об'єкти, які характерні для великих і розвинених міст Стародавнього Риму.

Як заявив глава експедиції Міомір Корача, судно датується третім століттям нашої ери.

"Римський річковий флот мав захищати ці землі від варварів. Нам рідко вдається виявити римські кораблі, так як деревина зазвичай не зберігається протягом тисяч років. Але іноді нам все-таки вдається, і ми знаходимо дещо цікаве", - розповів археолог.

Він додав, що довжина судна становить близько 19 метрів, у нього був трикутний парус і шість пар весел. Також крім корабля у шахті вчені знайшли фрагменти стародавніх човнів менше за розміром.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...