Археологи в середній Італії віднайшли могилу древнього короля, чия держава процвітала ще до появи римлян (фото)

Це відкриття стосується заможного і культурно багатого суспільства Піцени, яке колись процвітало в Італії

Італійські вчені виявили поховання правителя піценів, цивілізації раннього залізного віку, що жила на території Італії у VII ст. до н. е. Досліджуючи гробницю, археологи знайшли колекцію з понад 150 артефактів, зазначають Патріоти України.

Дослідники розкопали гробницю правителя, датовану VII століттям до н. е., у некрополі Корінальдо, розташованому в італійській провінції Анкона. Це відкриття стосується піценів, заможного і культурно багатого суспільства, яке колись процвітало в цьому регіоні, пише Arkeonews.

Піцени, цивілізація раннього залізного віку в Італії, здебільшого селилися в таких районах, як Новілара на півночі і Бельмонте на півдні. Свідчення показують, що вони були великою спільнотою, яка торгувала з греками ще в VI столітті до нашої ери. Відомі своїм войовничим характером, піцени мали мінімальний мистецький доробок. Зрештою, їхню територію Рим завоював у 268 році до нашої ери.

Нещодавні розкопки під керівництвом дослідниць Сесілії Карлорозі та Іларії Венанцоні виявили велику гробницю у великому круглому рові, розміром приблизно 3,80 на 2,20 метрів. Це поховання містило понад 150 артефактів, включаючи двоколісну колісницю і вишукану колекцію бронзових предметів, таких як шолом, казан і вигадливо декоровані контейнери, що демонструють аристократичний спосіб життя еліти. Багато предметів, ймовірно, з дому покійного, пов'язані зі священними ритуалами прощання.

Знахідки демонструють зв'язок між знаттю піценів та етруською культурою, вказуючи на часті взаємодії та обміни між двома суспільствами. Це відкриття є частиною проєкту ArcheoNevola, який очолює Болонський університет у партнерстві з муніципалітетом Корінальдо.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...