Археологи вперше заглянули всередину єгипетських мумій, знайдених 400 років тому - побачене всіх вразило (фото)

Група антропологів з проекту German Mummy Project в музеї Рейсса Енгельхорна в Мангеймі (Німеччина) провела комп'ютерну томографію двох стародавніх мумій, виявлених у висіченій у скелі гробниці в Єгипті понад 400 років тому. Про це повідомляє видання Livescience, передають Патріоти України.

Обидві мумії, а також третя, виставлена в Єгипті, є єдиними відомими збереженими "портретними муміями з ліпними прикрасами" з Саккари, стародавнього єгипетського некрополя. На відміну від інших мумій, які були поховані в гробах, цих людей поміщали на дерев'яні дошки, обертали тканиною і "красивим саваном мумії" і прикрашали тривимірним гіпсом і зображенням всього тіла.

Комп'ютерна томографія показує, що принаймні одна з цих трьох портретних мумій була похована з органами (навіть з мозком), і що дві жінки були поховані з красивими намистами.

Після смерті цих людей - чоловіка, жінки і дівчинки-підлітка, час життя яких датується пізнім римським періодом (30 р до н.е. - 395 р н.е.) - їх мумії були поховані з артефактами, які, ймовірно, вважалися корисними в загробному житті, включаючи монети, які можливо, призначалися для оплати Харона, римського і грецького божества, яке, як вважалося, перевозило душі через річку Стікс.

КТ також виявила кілька проблем зі здоров'ям, у тому числі артрит у жінки. "Обстеження людей показало, що вони померли в досить молодому віці ... Однак причину смерті цих людей встановити не вдалося", - сказав керівниця дослідження, німецька антрополог і єгиптолог Стефані Зеш.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...