Археологи виявили місце, де Іоанна Хрестителя було засуджено до смертної кари (фото)

Археологи стверджують, що визначили місце в палаці царя Іудеї Ірода Антипа, де близько 29 року н.е. було здійснено страту Іоанна Хрестителя - проповідника, що передбачив пришестя Ісуса. Про це повідомляє видання Science Alert, з посиланням на опубліковане дослідження Дьєз Вереша, директора проекту "Розкопки і дослідження Махераса на Мертвому морі", передають Патріоти України.

Про цю подію розповідає Біблія і стародавній письменник Йосип Флавій. Біблійна історія стверджує, що Ірод Антипа одружився на жінці, яка була в розлученні, проти чого заперечував Іоанн Хреститель. На їхньому весіллі дочка Іродіади на ім'я Соломія виконала танець, який так потішив царя, що той пообіцяв їй все, що вона забажає, в якості нагороди. Соломія, підбурювана Іродіадою, попросила голову Іоанна Хрестителя.

За біблійними переказами, Ірод Антипа відмовився задовольнити прохання, але в кінці кінців вирішив його виконати і наказав принести голову Іоанна Хрестителя на блюді. Археологи виявили в Махерусі внутрішній двір палацу уаря Ірода Антипа ще в 1980 році, проте місце страти досі залишалося спірним.

За твердженням Дезьо Вереша, ніша в формі апсид, ймовірно, є залишками трону, на якому сидів Ірод Антипа, а внутрішній двір - місцем, де був виконаний танець Соломії і де Ірод Антипа вирішив обезголовити Іоанна Хрестителя, - написав у книзі «Археологія Святої Землі ». Обабіч: археологічні нариси в честь Еухеніо Алліата (Фонд Терра Санта, 2020).

"Присутність трону поруч з внутрішнім двором зміцнює висновки про танцпол", - написав Вереш. Група археологів реконструювала двір і опублікувала в дослідженні кілька зображень, що показують, як він виглядав під час страти Іоанна Хрестителя.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...