Археологи виявили під час розкопок у Китаї дивовижні реліквії - їм 3 тис. років (фото)

Китайські археологі виявили під час розкопок на південному заході Китаї в провінції Сичуань дивовижні реліквії на місці руїн Саньсіндуй, яким 3 тис. років. Про це повідомляє Global Times, посилаючись на Центральне телебачення Китаю (CCTV), передають Патріоти України.

Також археологи знайшли бронзові роботу у формі ока, фігурку в сплячому стані і фрагмент, що містить найбільші залишки шовку в восьми основних жертовних ямах.

Декан Дослідницького інституту культурних реліквій та археології провінції Сичуань Тан Фей розповів 31 травня Global Times, що це не перший випадок, коли знаходять реліквії в формі очей. Фахівці розкопали понад 50 подібних реліквій в першій і другій ямах, деякі з яких мають форму ромба, а інші мають форму трикутника, що нагадує форму очей.

Нова знахідка має форму трикутника довжиною 53 см, шириною 15 см з опуклим очним яблуком в центрі, а ідентична половина покладена під ним.

«Велика кількість виявлених об'єктів у формі ока доводить, що зображення очі мало особливе значення в духовному світі стародавнього королівства Шу, але конкретне призначення цього зображення невідомо», - сказав Тан Фей.

Зазначається, царство Шу існувало не менше 4 800 років і проіснувала більше 2 тисяч років. Також археологи виявили 28-сантиметрову бронзову статуетку в сплячому стані, голова якої пов'язана з відбитою рифленою мідної смугою. Як описують в CCTV, її голова повернута до правого боку тулуба, має високий ніс і глибокі очниці.

Дві інші реліквії такого ж положення і розміру були виявлені раніше, і всі три разом можуть бути одним набором бронзового посуду.

Крім того, близько 60 золотих листя дерев або реліквій в формі риб були витягнуті з восьмої ями руїн. Вони служили прикрасами. Листя виявили на бронзовому дереві.

У цій же ямі знайшли дуже велику площу залишків шовку, знайдених в руїнах Саньсіндуй. «Новітнім досягненням дослідження руїн Саньсіндуй є те, що ми підтвердили, що шовкові реліквії використовувалися в жертвоприношеннях в древньої династії», - сказав Тан.

Українцям готують подорожчання бензину, дизеля та автогазу - законопроєкт уже в Раді

вівторок, 14 травень 2024, 9:48

Законопроєкт про підвищення акцизів, зокрема на бензин, зареєстровано у Верховній Раді. Документ передбачає, що акцизи на пальне будуть підняті до європейського рівня до 2028 року. Поетапне підвищення розпочнеться вже з 1 липня 2024-го. Йдеться про про...

Історики б'ються над тлумаченнями перекладів: Як Київ ще називали іноземці понадь1000 років тому

вівторок, 14 травень 2024, 9:14

Столицю Русі-України у період першого розквіту знали по всій Ойкумені: від Багдаду до Кордови, від Ісландії до Єгипту, від Парижу до Єрусалиму. Кожна мова по-своєму коверкала слово "Київ". Але зберіглись назви, які не можуть розшифрувати історики. Гол...