Археологи виявили стародавню церкву, побудовану на місці таємної вечері з Ісусом (фото)

Археологи управління старожитностей Ізраїлю виявили в Єрусалимі залишки давно втраченої візантійської церкви на місці таємної вечері. Про це повідомляє artnet.news, передають Патріоти України.

Церква, також відома як церква Агонія і Церква Всіх Націй, була побудована на тому місці, де, як вважається, Юда зрадив Ісуса.

Вчені вивчили знайдені частини церкви і уточнили, що вона була прикрашена дрібною різьбою по каменю, що свідчить про її важливість. Також на підлозі будівлі були грецькі написи: "В пам'ять і спокій коханого Христа... прийміть приношення ваших рабів і дайте їм прощення гріхів".

Таємна вечеря - подія новозавітної історії, остання трапеза Ісуса Христа зі своїми дванадцятьма найближчими учнями, під час якої він встановив таїнство Євхаристії, дав заповіді про смирення і християнську любов, передбачив зраду одного з учнів і майбутні долі християнської церкви і всього світу.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...