Вражає! Археологи виявили в Туреччині загадкову споруду, якій понад 2 тис. років (фото)

Давня апсида четвертого або третього століття до нашої ери була виявлена під залізничною станцією в турецькому місті Стамбул. Про це повідомляє Greek reporter, передають Патріоти України.

Апсида, яка утворює рівне поглиблення, була виявлена в ході трирічних археологічних розкопок на залізничній станції в місті, заснованому візантійськими греками тисячоліття тому.

Дана апсида, можливо, була частиною стародавнього релігійної споруди. Такі апсиди також є частиною християнських церков. Ця архітектурна споруда є найстарішою, виявленою на цьому місці до сих пір. Більшість з цих споруд були побудовані в третьому і четвертому століттях нашої ери.

За останні три роки дослідники виявили на цьому місці понад 35000 об'єктів, в тому числі великі артефакти і архітектурні колони. Інші предмети, виявлені при розкопках, включають кераміку і монети тисячолітньої давності, аж до сьомого століття до нашої ери і до сучасної епохи.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...