Археологи виявили загадкове поховання воїна, що жив 1 500 років тому (фото, відео)

У Великій Британії на полі в Беркширі поблизу Марлоу археологи виявили останки англосаксонського воїна, якого назвали "грізним воїном''. Вчені заявили, що воїн жив у 6 столітті нашої ери, Патріоти України.

Поховання воїна залишалося невідкритим понад 1400 років, поки його не знайшли в 2018 році Сью та Міч Вашингтон за допомогою металошукача на вершині пагорба. Разом з останками воїна виявили вишукано прикрашені ножни, декілька дорогих предметів розкоші, списів та скляних посудин.

Дослідники кажуть, що це було перше подібне відкриття в басейні середини Темзи - області, яку експерти не часто досліджують на відміну від Верхньої Темзи та Лондона. Після виявлення могили "грізного воїна" археологи з Університету Редінга та місцеві волонтерські групи в серпні цього року провели двотижневі розкопки місця.

Фахівець з ранньовічної археології доктор Габор Томас сказав, що воїн був високим і міцним у порівнянні з чоловіками того часу, додавши, що "він був би вражаючою фігурою навіть сьогодні". "Характер його поховання та місце з видом на Темзу свідчать про те, що він був шанованим лідером місцевого племені", - пояснив Томас.

За словами науковця, знахідка дійсно є унікальною - вони очікували знайти "якесь англосаксонське поховання", але її вік і значимість перевершили всі очікування археологів.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...