Археологи знайшли під землею храмовий комплекс первісних людей (фото)

Міжнародна група археологів за допомогою технології дистанційного сканування місцевості, виявила під землею в Ірландії залишки масштабного культового комплексу, побудованого в доісторичні часи. Про це повідомляє видання Irish Times, передають Патріоти України.

На думку археологів, їм вдалося виявити свідчення існування монументальних храмів залізного віку на місці резиденцій перших королів Ольстера в форте Наван, недалеко від міста Арма. Нове дослідження доводить, що життя вирувало в цих місцях задовго до появи перших королів Ольстера і лицарів.

Технологія дистанційного зондування допомогла вченим знайти докази гіпотези, висунутої ще в 1960-і роки. У той час тут було проведено розкопки, в ході яких було знайдено декілька зруйнованих доісторичних споруд.

Найбільш помітною з них була культова споруда, датована приблизно 95 роком до нашої ери. Вона складалася з декількох кіл, виготовлених з дерев'яних стовпів. Діаметр найбільшого з них становив 40 метрів.

Тоді вчені припустили, що в цьому місці міг розташовуватися великий храмовий комплекс. Однак проведення масштабних розкопок вимагає великого фінансування, тому їх так і не провели. Залишки ж будівель, які були знайдені в 1960-і роки, просто оголосили резиденціями перших королів.

Однак нове дослідження доводить, що ці споруди були побудовані набагато раніше. Їх точний вік можна буде визначити тільки після польових робіт. Але вже зараз ясно, що він становить не одну тисячу років.

Як показало сканування, підземні споруди не були ані розкішними царськими резиденціями, ані звичайними житловими будинками. Дослідники дыйшли висновку, що це були монументальні храми залізного віку, які складали єдиний релігійний комплекс.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...