Археологи знайшли стародавнє кладовище з мавпами - таємниця їх поховання вразила всіх

У Єгипті в районі порту Береніс на Червоному морі вчені виявили незвичайні поховання віком 2000 років. Археологи знайшли кладовище домашніх тварин, де мавпи поховані як сплячі діти. Про це розповідає The First News, передають Патріоти України.

Мавпи були прикрашені мушлями, а поруч з ними були знайдені муміфіковані кошенята. В ті часи порт Береніс використовувався римлянами і єгиптянами. 3D-сканування останків і порівняння кісток показують, що тварини схожі на види мавп, які жили в Індії і були перевезені в Єгипет.

Багато з скелетів належали молодим мавпам, що, на думку експертів, було результатом нездатності тварин адаптуватися до своїх нових осель і відсутності харчування.

Дослідники з Центру середземноморської археології Варшавського університету і Університету Делавера, які і виявили кладовище тварин, вважають, що мавп привозили впливові римляни, що жили в Беренісі. Ймовірно, вони робили це заради забави.

Але багато тварин гинули і господарі ховали їх як сплячих дітей. Одне з тіл було покрито вовняною тканиною, а у двох інших до голів були прикріплені великі раковини.

Також поруч з однією з мавп були поховані дуже молоде порося і три муміфікованих кошеня.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...