Арктичний холод та аномальне тепло! Українцям пообіцяли жорсткі температурні "гойдалки" взимку

Прогнозів про те, якою буде зима, багато. Зокрема, завідувачка відділом кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова стверджувала, що зима очікується затяжною, а температурний режим - нестійким, передають Патріоти України.

А завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віри Балабух, як передає «УНІАН», вважає, що вона буде теплішою за попередні — середня температура за сезон передбачається на 1−1,5 градуси вище торішніх показників.

За її прогнозами, близько 60% днів зими переважатиме аномально тепла погода, а у 40% - може бути на рівні норми або нижче за норму.

Зазначається, що у зимовий період буде активною течія ЕльНіньо у Тихому океані, що збільшує ймовірність циркуляції арктичного повітря на тлі теплої зими.

Синопткиня вважає, що найбільш аномально теплим буде січень — середньомісячна температура очікується на 2−3 градуси вище за норму, що відповідає початку зими. Така температура може протриматися всю зиму із короткочасним похолоданням.

Опади очікуються у межах норми, без затяжних снігопадів або довгих періодів без снігу. Втім, рівень опадів точніше можна прогнозувати лише за 5 днів до певної дати.

Також Віра Балабух не береться прогнозувати, чи буде зима затяжною. Такі прогнози, за її словами, давати зарано — краще це робити хоча б наприкінці листопада.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...