Астронавти NASA міцно застрягли на МКС через проблеми зі своїм кораблем від компанії "Боїнг"

Баррі Вілмор та Суніта Вільямс

Двоє астронавтів NASA застрягли на МКС після того, як капсула Starliner зіткнулася з технічними проблемами, передають Патріоти України з посиланням на LADbible.

61-річний Баррі Вілмор та 58-річна Суніта Вільямс перебували на борту корабля з моменту його старту з Флориди 6 червня.

Майже 50 днів тому вони були відправлені для першого стикування зі станцією, з тестовою місією, яка мала тривати трохи більше тижня. Однак через несправність двигунів і витік гелію відстикування капсули "Боїнга" неодноразово затримувалося.

Наразі інженери намагаються знайти вирішення проблеми, але поки астронавти змушені залишатися на станції. Керівник програми комерційних польотів NASA Стів Стіч заявив, що наразі не можна оголосити дату повернення. За його словами, вони роблять великий прогрес, але ще не готові назвати точну дату.

Boeing і NASA провели численні випробування несправних двигунів та досліджують запасний модуль у пустелі Нью-Мексико, щоб з’ясувати причини проблем. Стіч зазначив, що подальший аналіз буде завершено цими вихідними, але розгляд NASA не відбудеться до першого тижня серпня. Вілмору та Вільямс доведеться почекати до цього часу, щоб повернутися додому.

Спочатку NASA заявляло, що космічний корабель буде придатний для 45-денного перебування, але цей термін вже перевищено.

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...

"Сіли і вйо": Мобілізований спортивний журналіст розповів, що відбувається в учебці, назвавши це "армійським маразмом"

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:45

Український спортивний журналіст Андрій Сеньків, який у середині червня був мобілізований до Збройних сил України, у соціальній мережі Х (колишня Twitter) розповів, як його направили на офіцерські курси. У Сеньківа великі проблеми із зором і згідно з в...