Астроном із Гарварда, який працював зі Стівеном Хокінгом, заявив про прибуття корабля прибульців

Астроном Аві Леб (Avi Loeb), який раніше вивчав перший міжзоряний астероїд Оумуамуа, заявив, що всі ознаки нібито вказують на його штучне походження. Він виклав свою гіпотезу в книзі Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth. Вчений також розкритикував наукове співтовариство за спроби списати незвичайні властивості об'єкта на природні причини, що порушує принцип бритви Оккама. Про це повідомляється на сайті Phys.org, передають Патріоти України.

Дослідники виявили Оумуамуа в жовтні 2017 року, коли зафіксували об'єкт, який рухався із великою швидкістю. Фахівці вирішили, що він не міг бути гравітаційно пов'язаний із Сонячною системою і прилетів від іншої зірки. Після того, як передбачуваний міжзоряний астероїд пролетів повз Сонце, він відхилився від очікуваної траєкторії і прискорився під впливом загадкової сили. Це могло б пояснюватися виділенням газу, як у комет, проте астрономи не знайшли свідчень викидів.
Для пояснення дивної поведінки дослідники запропонували нові гіпотези, згідно з однією з яких Оумамуа складається з водневого льоду. Однак, на думку Леба, всі припущення включають в себе те, з чим вчені не стикалися раніше, тому не можна відкидати і можливість того, що астероїд насправді є кораблем прибульців. Згідно моделюванню, форма космічного об'єкта незвичайна - вона може бути або довгою і тонкою, як сигара, або пласкою і круглою. Останній варіант відповідає космічному кораблю у вигляді вітрила, який «штовхає» зоряне випромінювання.
За словами Леба, Оумуамуа знаходився в стані спокою відносно інших зірок, і по суті Сонячна система натрапила на об'єкт, немов на міжзоряний буй. Однак припущення астронома не зустріли підтримки з боку наукового співтовариства. Так, астрофізик Ітан Сигель (Ethan Siegel) назвав Леба колись шановним вченим, який, не знайшовши підтримки серед колег, почав грати на публіку. Згідно з висновками Алана Фітцсіммонса (Alan Fitzsimmons), астрофізика з Університету Квінс (Північна Ірландія), спостережувані властивості астероїда узгоджуються з очікуваною поведінкою кометоподібних тіл, викинутих з іншої планетної системи.
Леб відомий як керівник кафедри астрономії в Гарварді, він опублікував безліч наукових робіт, а також співпрацею зі Стівеном Хокінгом. Його дослідницькі роботи охоплюють широкий діапазон наукових областей, включаючи проблему виникнення перших зірок у Всесвіті, епоху реіонізаціі, формування надмасивних чорних дір, пошук позаземного життя, гравітаційне лінзування за участю планет, гамма-сплески, «21-сантиметрову космологію», ліс Лайман-альфа, а також приливне руйнування зірок і візуалізацію «тіні» чорних дір.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...