Астрономи знайшли ознаку життя на супутнику Юпітера

Європа є одним з найкращих кандидатів на проживання, переконані науковці.

Вчені вважають, що на одному із супутників Юпітера - Європі може існувати певна форма життя. Про це повідомляє видання Express, передають Патріоти України.

Науковці заявили, що під крижаним покривом Європи знаходиться суцільна водойма, для якої, незважаючи на мінусову температуру, може бути характерним процес припливного нагрівання.

Припливне нагрівання - це місце, де гравітаційне тяжіння планети до супутників, в даному випадку Юпітера, розтягує їх внутрішню частину, змушуючи її таким чином нагріватися достатньо, щоб утримувати в такому стані воду.

"Європа є одним з найкращих кандидатів на проживання, оскільки рідина води безпосередньо контактує з силікатною мантією, - заявив професор Йоахім Саур з Кельнського університету (Німеччина). -Отже, існує ймовірність вимивання мінералів із кори в океан. І чим вони багатші хімічними сполуками, тим краще для еволюції життя".

Професор Саур є координатором проекту "Екзо-Океани". Дослідницька група шукає водойми на інших небесних тілах, оскільки вода є показником життя.

"Екзо-Океани" допомагають розпочати місію Європейського космічного агентства (ESA) "Юпітер з крижаними супутниками" (JUICE), яку планується здійснити наступного року і яка прибуде до Європи до 2029 року.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...