Атакувала не лише Індію: У ще одній країні зафіксували смерть від "чорної цвілі"

У Гватемалі підтвердили перший смертельний випадок мукормікозу у жінки, яка страждає на діабет, і пов'язали цей випадок з перенесеним коронавірусом. Про це заявив місцеве МОЗ в своєму блозі в Twitter, передають Патріоти України.

"Епідеміолог доктор Едвін Кальгуа повідомив, що пацієнтка з підтвердженим мукормікоз страждала на цукровий діабет, не дивлячись на необхідне лікування, вона померла 29 червня", — йдеться в повідомленні.

Виконавчий директор лікарні Сан-Хуан-де-Діос Херардо Ернандес підтвердив зв'язок цього випадку з перенесеної коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що мукормікоз, або "чорна цвіль" — це ускладнення, викликане грибковою інфекцією. Захворювання може розвинутися у тих, хто перебуває в контакті з грибковими спорами в навколишньому середовищу, або після того, як грибок проникає в шкіру через поріз, подряпину або опік.

Мукоромікоз — це рідкісне захворювання, ознаками якого є некротичні ураження в носі та на піднебіння, що викликають біль і лихоманку. Крім того, можливі симптоми з боку центральної нервової системи, пацієнти скаржаться на набухання і біль в очах. Він смертельно небезпечний для хворих на діабет, ВІЛ/СНІДом та раком.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...