"Атлантика для нас є кухнею погоди": Синоптик попередила українців про аномальну погоду влітку-2020

Прогноз погоди на літо 2020 опублікований безліччю метеорологів. Всі вони сходяться в одному: глобальне потепління принесе посуху. Однак метеоролог Віра Балабух визначила нові метеорологічні процеси, які можуть істотно вплинути на погоду влітку цього року. Як розповідає український метеоролог Віра Балабух, через новий процес цього літа може відчутися істотне зниження температури, передають Патріоти України.

"Тенденція глобального потепління у світі триває. Нинішнє літо може бути теплим і досить сухим, але зараз з'явився інший процес, який відкоригує цей прогноз – це суттєве зниження температури в районі течії Гольфстрім. Воно відіграє надзвичайно велику роль у циркуляції атмосфери. Особливо Європи і Америки. Атлантика для нас є кухнею погоди, від неї залежить, які саме процеси будуть переважати, і які повітряні маси надійдуть", - розповідає метеоролог.

Крім того, експерт відзначила, що в наступні роки світ чекає все більше погодних аномалій. "Погодні тенденції останніх років збережуться. В середній і довгостроковій перспективі вони навіть посиляться, тому що все це відбувається в дуже великих масштабах. В Арктиці почали танути льодовики, про що свідчить ті ж +33 в Якутії. Світ чекають посухи, аномальні температури, шквали та зливи", - підсумувала експерт.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...