Атмосферні фронти несуть в Україну нову порцію дощів: Синоптик розказав, де литиме

Найближчими днями в Україні буде тепла, переважно без опадів погода. За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, погодні умови у більшості областей визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску, передають Патріоти України.

"Однак, у західних, східних та місцями північних областях атмосферні фронти стануть причиною дощів, місцями помірних, а також спостерігатиметься поривчастий вітер, в основному при грозах", - зазначив синоптик. За його даними, температурний фон очікується близьким до норми, а у південній половині він буде вищим за норму на 2-4 °С.

Погода 29 липня

"У західних областях вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі та грози, у Карпатах та на Прикарпатті місцями град та шквали, 15-20 м/с", - прогнозує синоптик. Вночі та вранці місцями очікується туман. Вітер буде західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме свіжі +11...+16 °С, вдень очікується комфортна температура +23...+28 °С. У Карпатах вночі близько +8 °С, а вдень +17…+22 °С.

У північних областях вночі сухо, а вдень прогнозується невеликий короткочасний дощ, місцями грози. Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У центральних регіонах без опадів, лише вночі на Дніпропетровщині пройде дощ. Температура повітря коливатиметься вночі в межах +12…+17 °С, вдень +25…+30 °С.

У південній частині України та в Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +16...+21°С, вдень +28...+33 °С.

"У східних областях очікується дощова погода, вночі на Харківщині місцями значні опади. У окремих районах грози", - застерігає синоптик. Вранці та вдень місцями пориви вітру до 15-20 м/с. Температура вночі становитиме +13...+18°С, вдень +21...+26 °С.

Погода 30 липня

У західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ із грозою, вдень короткочасні дощі, грози; місцями град та шквали, 17-22 м/с", - прогнозує синоптик. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

У північних областях без опадів, лише у другій половині дня та ввечері на Київщині пройде короткочасний дощ із грозою. Температура повітря вночі +11...+16 °С, вдень +24...+29 °С.

У центральних областях також без істотних опадів, лише ввечері на Черкащині очікується дощ із грозою. Температура повітря вночі +14...+19 °С, вдень +26...+31 °С.

У південних областях опадів не передбачається. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах +17…+22 °С, вдень +29…+34 °С.

У східній частині буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 °С, вдень +25...+30 °С.

Штормове попередження в Україні

Сьогодні, 28 липня, у Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Сумській областях очікуються значні дощі. Також повсюдно, окрім західних, Житомирської, Київської, Вінницької та Одеської областей, очікуються грози й місцями пориви 15-20 м/с. Через негоду у вказаних областях оголошено І рівень небезпечності.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...