"Аваков, пакуй рюкзак!": Під будівлею МВС у Києві сталася сутичка між правоохоронцями та активістами (фото, відео)

Учасники акції намагались обнести обмежувальною стрічкою будівлю МВС.

Активісти вимагають відставки Авакова. Фото: Центр протидії корупції.

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбулася сутичка між правоохоронцями та активістами, що вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова, передають Патріоти України.

Активісти намагались обнести стрічкою будівлю МВС, як раніше – будівлю Генеральної прокуратури, але правоохоронці їм не дозволили. Згодом учасники акції вирішили піти назустріч правоохоронцям та обнести стрічкою флагштоки біля МВС, але правоохоронці обступили і їх. Адвокат Масі Найєм, який також прибув на місце акції, намагався причепити обмежувальну стрічку крізь ряд правоохоронців, але його відштовхнули. Активісти заступились за нього, почалася сутичка.

Правоохоронці застосовували сльозогінний газ та відтіснили людей від будівлі. Під час сутички правоохоронці, які оточили будівлю, схопили голову правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна, його намагалися затягнути всередину будівлі міністерства, але активісти витягли його з кола правоохоронців. Згодом акція "Обережно, токсичні!" все ж таки відбулася, її учасники вимагали відставки Авакова через неналежне розслідування нападів на активістів.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...