Аварія поїздів у Чехії: Перевізник відмовився від 13 вагонів, які назвав "небезпечними"

Аварія поїздів в Чехії: перевізник відмовився від 13 вагонів

Чеська компанія RegioJet вивела з експлуатації всі 13 спальних вагонів австрійського типу, що мала у своєму володінні, після залізничної аварії, в якій загинули дві громадянки України. Про це напередодні повідомило Radio Prague International, передають Патріоти України.

"Причиною є конструктивні недоліки, які проявилися в аварії в Пардубіце і раніше в аварії в Австрії, та про які компанія досі не знала", – йдеться у повідомленні.

У RegioJet з'ясували, що однотипний спальний вагон ÖBB того ж виробника був пошкоджений ідентичним чином внаслідок аварії у 2018 році в австрійському Зальцбурзі – "тобто шляхом руйнування рами вагона між першим та другим купе".

Перелом рами спричинив повну поломку вагона в аварії в Пардубіце та призвів до загибелі людей. "У зв'язку з цим компанія Regiojet ухвалила вивести з експлуатації всі 13 вагонів, хоча це ідентичні машини, які експлуатують інші компанії", – заявив перевізник.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...