Аварія в Енергодарі: Співробітники розповіли, що сталося на Запорізькій ТЕС

На підстанції Запорізької ТЕС сталася аварія, через що всі енергоблоки відключили.

Працівник Запорізької ТЕС в Енергодарі, де ввечері 3 лютого сталася аварія, розповів подробиці про надзвичайну подію. Про це повідомляє Обласний інформаційний штаб в Facebook, інформують Патріоти України.

Працівник станції на умовах анонімності поділився інформацією, що на ТЕС до аварії довго шуміли клапани. Але вже сьогодні ввечері там спрацювала система захисту. Після цього відключили 3 блока.

Зазначають, що директора ТЕС під час НП не було на місці. Він знаходиться у відрядженні. Нагадаємо, користувачі мережі пишуть, що на станції стався аварійний скид пару. Пишуть, що також перевантажений мобільний зв'язок і зникло світло в місті та найближчих селах. Інформації про жертв немає.

Заява енергетиків

У ВАТ "Центренерго" розповіли, що на енергоблоці № 1 Запорізької ТЕС і № 9 Курахівської ТЕС сталося аварійне відключення через пошкодження поверхні нагріву котлоагрегату:

"Після ремонту енергоблоки будуть готові до роботи в енергосистемі. Таке технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, особливо в період високого навантаження. Для того, щоб збалансувати систему ДТЕК достроково виведений з ремонту енергоблок № 10 Криворізької ТЕС. Крім того, по команді НЕК Укренерго, оперативно були включені в мережу енергоблоки № 9 і 12 Бурштинської ТЕС і № 7 Добротвірської ТЕС, хоча їх робота не була передбачена графіком навантаження".

Заява ДТЕК

Компанія озвучила причини аварії: "Сьогодні о 19:25 ДТЕК Запорізька ТЕС повністю відключилася від енергосистеми через замикання на підстанції "Луч" Запоріжжяобленерго. Через замикання на підстанції спрацювали захисти на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії".

На момент події в роботі було задіяно 3 енергоблока, сумарною потужністю 750 МВт. Енергетики планують почати пускові операції на блоках ТЕС протягом декількох годин.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...