Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Основні версії трагедії

Трагедія сталася вранці 8 січня.

Лайнер Boeing 737 авіакомпанії МАУ розбився зранку 8 січня після зльоту в аеропорту Тегерана. На борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули, повідомляють Патріоти України.

Авіакатастрофа сталася вранці 8 січня. На відео видно, як літак, який був в експлуатації лише три роки та пройшов останній техогляд 6 січня, різко знижується, а при зіткненні із землею на небі з'являється яскравий спалах.

Що сталось із українським літаком?

Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ мав прибути до Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Сайт Flightradar24, що відслідковує переміщення літаків, повідомив, що Boeing злетів з Тегеран рано вранці за місцевим часом, остання інформація про нього надійшла за дві хвилини після зльоту.

За попередньою інформацією представника "Міжнародних авіаліній України", після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні у Тегерані пасажирський літак зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту.

Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

Представники корпорації Boeing у своїй заяві наголосили, що про трагічний інцидент із літаком знають із повідомлень ЗМІ і поки що "збирають більше інформації". Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

Які є версії трагедії?

Поки що найбільш обговорювані – три версії.

  1. Технічні несправності літака. Іранські ЗМІ із посиланням на міністерство доріг та міського розвитку Ірану пишуть, що причиною авіакатастрофи пасажирського лайнера стало загоряння двигуна. Ця версія зараз є провідною у розслідуванні. За тими даними, які озвучили в аеропорту Тегерану, двигун загорівся відразу після зльоту, після чого авіалайнер зазнав аварії.
  2. Ракета Ірану. За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран наніс ракетні удари по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.
  3. "Відео, опубліковане іранським кореспондентом ВВС Алі Хашемом, показало, що літак вже горів у небі до того, як він розбився, в потужному вибухові, викликавши припущення, що літак був збитий", – зазначається, наприклад, у матеріалі Daily Mail.
  4. Теракт на борту літака. Цю версію обговорювали одразу після падіння літака. Однак зараз її, за повідомленнями місцевих ЗМІ, начебто відкинули. Посольство України в Ірані також підтвердило, що версія теракту на борту літака поки що виключається. Однак на яких саме підставах цю версію відкинули – поки що не розголошують.

Як відреагували на падіння літака?

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих внаслідок катастрофи українського літака. Як повідомили у пресслужбі його офісу, президент перервав поїздку до Оману та повернувся у Київ. Він також дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи.

Джерело: 24 канал

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...