Авіакатастрофа у Казахстані: Назвали основні версії причин падіння літака

Після вильоту з аеропорту літак втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав біля житлового сектора.

Авіакатастрофа у Казахстані. Фото: Укрінформ.

Спеціальна комісія за участі Міжнародного авіаційного комітету повідомила про перші результати розслідування авіакатастрофи у Казахстані, передають Патріоти України.

Аварія могла статися через технічну несправність або помилки пілотів. Бортові самописці літака вже виявлені. Про це повідомив віце-прем'єр Казахстану Роман Скляр на брифінгу. Він повідомив, що розглядаються дві можливі причини аварії:

  • помилки пілотів,
  • технічні причини.

Що відомо про авіакатастрофу у Казахстані

  • Вранці 27 грудня літак авіакомпанії "Бек Ейр" вилетів за внутрішнім рейсом Алмати – Нур-Султан. Однак зник з радарів невдовзі після зльоту.
  • Після вильоту з аеропорту літак втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав біля житлового сектора. Аварія трапилася поблизу міста Алмати в районі селища Альмерек Талгарського району.
  • Наразі повідомляють про 15 загиблих та понад 30 поранених.
  • На борту літака, який розбився в Алмати, було четверо іноземців. Серед них – двоє українців. Їм вдалося вижити.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...