Авіакатастрофа в Індонезії: Назвали ймовірну причину трагедії

Справа могла бути не в літаку та його "поважному" віці.

Пасажирський літак Boeing 737-500, який зазнав аварії біля берегів Індонезії в момент зльоту проходив через грозовий фронт з різко мінливих вітром і турбулентністю. Про це повідомляє видання Detik News з посиланням на представника Агентства метеорології, клімату і геофізики Дені Септіаді, передають Патріоти України.

За словами метеоролога, в радіусі 15 км від аеропорту столиці Індонезії Джакарти під час зльоту лайнера спостерігався грозовий фронт, при цьому температура в його верхній частині могла досягати мінус 70 градусів Цельсія.

Ймовірно, Boeing 737-52 індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air потрапив в зону сильної турбулентності. "Згідно з супутниковими даними, о 14:40 в радіусі 15 км від Ченкаренга (район на заході Джакарти, - ред.) були дощові хмари з температурою біля верхньої межі -70 ° C. Це вказує на високу нестабільність, літак, мабуть, відчував сильну турбулентність при проходженні через нього", - повідомив Дені Септіаді.

Як свідчать дані метеоспостережень, гроза супроводжувалася розрядами блискавок, а постійно мінливий напрямок вітру міг перешкодити пілотам визначити так званий "бічний вітер".

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...

Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: Митрополит дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 6:37

У суботу перед Великоднем потрібно поводитись, як годиться християнам: вшановувати Господа, нічого не святкувати та зберігати спокій і тишу. А от святити у неділю в храмах можна будь-яку їжу, яка може мати для людей "сакральне значення". Про це в інтер...