Авіакатастрофа в Житомирській області: Два L-39 зіткнулися фактично на старті

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що зіткнення літаків L-39 у Житомирській області 25 серпня, внаслідок якого загинули троє українських пілотів, сталося фактично на старті, проте деталі трагедії будуть відомі після завершення слідства ДБР. Про це Ігнат розповів в інтерв'ю Суспільному, передають Патріоти України.

Ігнат зазначив, що пілоти виконували бойове завдання, яке їм поставила військова частина. Водночас він відмовився деталізувати, про яке завдання йде мова. «Був виліт, вони фактично на старті, коли вилетіли з аеродрому, зіткнулися. Коли летіли, виконували те завдання, яке поставили їм частина», — зауважив Ігнат.

Речник пояснив, що літаки L-39 використовуються не тільки для навчальних польотів, але і для виконання різних бойових завдань. «У нас зараз майже по всій території країни майже всі вильоти бойові, тому що йде війна», — нагадав він.

Ігнат повідомив, що троє пілотів на двох літаках робили маневри в парі. «Польоти на групову злітаність — це одразу злітає два літаки. Це тактичний прийом, який потрібен для того, щоби воювати з окупантами. Чим ближче вони один біля одного в груповій злітаності, тим вони можуть бути менш помітними на радарах ворога», — сказав він.

Крім того, Ігнат зазначив, що навіть досвідчені льотчики не можуть сказати, що стало причиною катастрофи. «Треба розбиратися — бортові самописці, радіообмін, все це буде проаналізовано і буде надано цю інформацію, що відбувалось», — додав речник.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...