Австралія у вогні: Тисячі людей рятуються на морському узбережжі (відео)

Уряд направив військово-морські судна і військові вертольоти для надання допомоги при гасінні пожеж і евакуації.

В Австралії, де вже настав новий 2020 рік, тривають природні пожежі, що почалися ще у вересні. У грудні температура на континенті побила всі раніше зафіксовані рекорди. Напередодні Нового року сорокаградусні температури повітря і сильний вітер призвели до різкого погіршення пожежонебезпечної обстановки в багатьох штатах, передають Патріоти України.

Найбільш критична ситуація на південному сході Австралії. Тут вогонь знищив десятки житлових будинків. 31 грудня австралійці змушені шукати порятунку на пляжах біля води. Уряд направив військово-морські судна і військові вертольоти для надання допомоги при гасінні пожеж і евакуації.

У передноворічну ніч загинули двоє людей. Всього жертв вже 11. Лісові пожежі знищили понад 4 мільйони гектарів лісу. Як повідомляють місцеві ЗМІ, нові осередки виникають майже щодня через сильну спеку та вітер в чагарниковій місцевості.

В даний час в південно-східних штатах Новий Південний Уельс і Вікторія розгорається понад 200 пожеж, які загрожують кільком містам і позбавляють їх доступу до мережі електроживлення, мобільного зв'язку та інтернету. Метеорологи пояснюють екстремальну спеку в Австралії зміною кліматичної системи Індійського океану.

Джерело: ТСН.ua

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...