Австралійська сімейна пара у своєму саду виростили український Тризуб

Австралійські художники-самоучки у своєму саду виростили український Тризуб

Переяславець, лідер громадської ініцвативи "Корінь нації" Микола Богатир впродовж кількох років відшуковує унікальні дерева, показує їх у своїх туристичних презентаціях та розповідає цікаві історії про такі знахідки не тільки землякам, гостям краю, а й усім українцям через соцмережі, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Переяслав-сіті.

З-поміж неймовірних дерев, що зростають на території Переяславщини, Бориспільщини та сусідніх громад є дерева-"друзі" видатних діячів України, дерева з цікавою історією, а також дерева незвичайних форм. Саме така береза-тризуб росте у центрі села Дем'янці Переяславської громади. Її стовбур природньо сформувався у вигляді символу нашої держави.

Дерева незвичайної форми, що ростуть на Переяславщині

Сад автралійців, де дерева – живі скульптури

Водночас у світі є і рукотворні такі дива – арбоскульптури (це різні форми декору і вжитку, що виготовлені-вирощені за спеціальною технікою із живих дерев). Зокрема, провідними світовими дизайнерами дерев є подружжя австраліців – Пітер Кук і Беккі Норті.

Світлини з красивого саду художників дерев

Перше дерево-скульптура... виросло стільцем

Поджружжя виростило особливий сад. Тут можна побачити "живі крісла", "дерев'яних людей", "дерева-елементи декору" тощо. Дерева чудернацьких і водночас вражаючих форм подружжя вирощує з 1998 року.

Тоді розпочалася копітка робота над вирощенням головного витвору мистецтва австралійських художників - prunus myrobalan, дикорослої сливи, виплеканої у формі стільця. Наразі це красиве зріле дерево, а також унікальний і функціональний предмет як меблів у ландшафтному дизайні – "живе крісло". Щоб досягти бажаного результату, Пітер та Беккі витратили дев'ять років.

Від ідеї до справи – один день

Першим масштабним захопленням Пітера Кука було професійне виготовлення ювелірних виробів. Але наприкінці 1970-х років, під час прогулянки на природі, чоловік вирішив зробити меблі з дерева, ба, навіть не просто виготовити, а виростити!

І от зародилася ідея спробувати виростити стілець, над утіленням якої в життя Пітер розпочав роботу вже наступного дня. Перший позитивний результат заохотив подружжя продовжувати дивовижну справу.

Український тризубець в далекій Австралії

Через роки відвідувачі їхнього саду дерева незвичайної форми почнуть називати "подарунком майбутному".

З-поміж іншого тут зростає дерево у формі українського тризуба. Скільки часу знадобилося подружжю для того, аби виростити дерево у такому вигляді, не відомо, але цей факт аж ніяк не впливає на почуття гордості від того, що в далекій Австралії зростає дерево-Герб України.

Повний рішучості та сили духу: Усик поділився очікуваннями від "бою століття" з Ф'юрі (відео)

субота, 18 травень 2024, 9:40

Ввечері 18 травня світ чекає незабутнє свято боксу. Український боксер Олександр Усик поділився очікуваннями від бою з Тайсоном Ф'юрі. . Він сказав Ф'юрі, щоби той не був наляканим, адже українець не залишить його самого, йдеться в його швидкому інтер...

Це був грандіозний центр розваг 1960-80-х для дітей, молоді та їхніх батьків: Ось яким був київський Гідропарк у час свого першого розвіту. Фотонастальгія

субота, 18 травень 2024, 9:32

Гідропарк замислювався як провідний осередок розваг та відпочинку столиці УРСР. Тому влада не шкодувала коштів, зокрема валюти, щоб облаштувати атракціони кращими імпортними зразками свого часу. До Діснейленда було далеко, але багато в чому це вдалося