Австралійські аквалангісти на чималій глибині виявили таємничу морську рибу "з руками" (відео)

Рожева риба "з руками"

Аквалангісти, які досліджували затонулий корабель біля узбережжя Тасманії, помітили надзвичайно рідкісну рожеву рибу "з руками" та змогли зняти її на відео, пише Livescience.

Це створіння має назву Brachiopsilus dianthus. Риба має розтягнуті грудні плавці, схожі на руки. Цей вид для науки відкрили в 1947 році. Після того рибу бачили лише кілька разів.

Водолази помітили рибу під час дослідницького занурення на нідерландський пароплав SS Tasman, який затонув 140 років тому.

Дайвери пробули 25 хвилин під водою на глибині 70 метрів. Коли занурення підійшло до кінця, вони знову здивувалися, коли помітили другу рожеву рибу "з руками".

Рожева риба "з руками" є одним із чотирьох видів таких риб, і вони перебувають під загрозою зникнення. Зустрічається цей вид поблизу Тасманії.

На відміну від інших сородичів, риба "з руками" не має плавального міхура, щоб контролювати свою плавучість під водою. Тому вона тримається близько до кам’янистого морського дна та може плавати лише на короткі відстані.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...