Автівки перевзувати зарано: Синоптики розповіли, якою буде погода у перший тиждень весни

Перший тиждень лютого не лише у нас, а й у багатьох країнах Європи виявився одним із найтепліших за всю історію спостережень. Березень перейняв естафету і також розпочинається із досить високих значень температури, подекуди - вищих за кліматичну норму. Якою буде погода в Україні наступного тижня, "Фактам ICTV" розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України.

За її словами, вдень звичайно буде плюсова температура, а вночі подекуди можуть спостерігатися незначні морози, особливо на лівобережжі країни. На нашу територію продовжує впливати поле підвищеного тиску, принаймні до 5 березня.

– Поле підвищеного тиску нам забезпечить погоду без опадів. Хоча на Заході України з понеділка, може, трішки в неділю, можливі невеликі дощі. І вже з 5 березня відбуватиметься перебудова синоптичних процесів. До України почнуть заходити північні холодні повітряні маси, тому можуть бути відчутні морози в нічні години навіть до -5-10 °C, – наголошує Наталя Птуха.

Така холодна погода буде більше відчуватися на лівобережжі та у північних областях. 6-7 березня, особливо в західних регіонах, може проявлятися вплив атмосферного фронту, очікуються опади змішаної фази – дощ із мокрим снігом. – Тому автівки перевзувати зарано, адже березень може ще принести свої сюрпризи, – розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...