"Авто коштує, як матрац на ліжко": Українка розповіла незвичні подробиці життя у США

Українка Катерина Шеремет, яка переїхала в США каже, що кожна родина тут має автомобіль, повідомляють Патріоти України.

Обійтися міським транспортом нереально. Бо на проїзд можна потратити більше, ніж заробив. А ще маршрути дуже незручні і щоб доїхати з одного місця в інше, треба витратити багато часу.

"В Сан- Дієго міський транспорт працює дуже погано. В місті є трамваї і автобуси. Цим транспортом користуються студенти і пільговики. Машина коштує, як меблі. Наприклад, машина коштує, як хороший матрац на ліжко – 4-5 тисяч доларів. Звісно, це буде машина потримана з великим пробігом, але вона їздитиме. Наша перша машина була Фольцваген Джетта, яка коштувала близько 10 тис доларів. Але тут не можна взяти лізінг чи розстрочку, поки немає роботи. Я працювала в студії і їздила туди на таксі. Автобуси в те місце їхали кілька разів на день і не підходили по графіку. Коли порахувала, то вийшло, що маю жорсткий мінус. До того ж машиною можна дістатися за 15-20 хвилин, тоді як автобусом їхати півтори години", - додає українка.

Машину тут прийнято брати в лізинг або в розстрочку. "Дорого утримувати авто. Я багато їжджу, тому щотижня заправляюся десь на 30-35 доларів. Раз у пів року потрібно пройти техогляд авто. Він може коштувати від 100 до тисячі доларів. Щомісячна страховка на машину від 90 до 100 доларів. Якщо машина в лізінгу, то в залежності від вартості витрати становитимуть 200- 300 доларів", - каже Катерина.

Джерело: Gazeta.ua

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...