Автовласникам на замітку: Українські страховики склали рейтинг найбільш захищених від угону машин

Чим менший ризик викрадення машини, тим нижча вартість його страхування. Рейтинг захищеності автомобілів від угону показує, які машини викрадачі найрідше обирають для своїх атак, повідомляють Патріоти України.

Ступінь угонозахищеності автомобіля впливає, зокрема, на вартість каско для нього і тим самим позначається на вартості володіння машиною. Для страхової компанії не завжди доцільно закладати більш високий ризик викрадення для конкретної марки автомобіля в тариф КАСКО.

Наприклад, коли певну модель викрадають часто, такий тариф виявляється занадто високим для власника. Тоді страхова компанія вдається до іншої стратегії – управління ризиком викрадення. Для цього страховики ведуть переговори з виробниками автомобілів, аби переконати їх запровадити деякі нововведення, котрі дозволять зробити машину більш захищеною від викрадень.

Рейтинг угонозахищеності 2019:

Місце Марка Модель Підсумкові али (з 1000)
1 Land Rover Range Rover 740
2 Toyota Camry 614
3 Volkswagen Tiguan 608
4 Skoda Rapid 586
5 Kia Rio 577
6 Kia Optima 565
7 Toyota Land Cruiser 200 545
8 Toyota RAV4 529
9 Hyundai Creta 444
10 Renault Duster 379

Результати тестування використовуються як страховиками каско в якості орієнтира при встановленні тарифу за ризиком “викрадення”, так і власниками авто для оцінки своїх потенційних додаткових вкладень для захисту машини.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...