Бабуся-пенсіонерка "підзаробила": Самогонщиця вбила 16 осіб

Щонайменше, 16 людей померли після вживання домашнього алкоголю, і одну жінку заарештували за підозрою у вбивстві з необережності. Всіх жертв знайшли мертвими або вмираючими. Тих, хто вижили, доставили в лікарню, в литовському місті Каунас. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України.

"З початку місяця в лікарнях Каунаса померли 16 чоловіків і жінок різного віку. Можливо, від того ж сурогатного алкоголю. Більшість - жителі того ж району. Ще двоє людей лікуються. Не виключено, що кількість смертей може й надалі рости", - йдеться в заяві Каунаській прокуратури.

Прокуратура повідомила, що минулого тижня 63-річну жінку звинуватили у позбавленні життя через необережність. Вона раніше судима за незаконну торгівлю етиловим спиртом і домашнім алкоголем. Під час обшуку в її будинку виявили ємності з рідиною невідомого походження. Докази вилучені й передані для подальшого розслідування.

Прокуратура області проводить 17 досудових розслідувань, в тому числі 16 у справі про смерть і ще одну за фактом позбавлення життя через необережність. Жертви були в віці від 30 до 60 років. Іншу людину підозрюють в незаконному розповсюдженні сурогатного алкоголю, але він помер у понеділок, 16 серпня, від отруєння. Поліцейські та лікарі попередили місцевих жителів не купувати і не вживати алкоголь невідомого походження. Токсиколог повідомив суду, що, на його думку, 16 жертв, швидше за все, померли від отруєння метиловим спиртом.

Чи треба чоловікам щорічно проходити ВЛК: У Міноборони дали відповідь

понеділок, 20 травень 2024, 19:30

Відповідно до законодавства, висновки військово-лікарської комісії (ВЛК) для військовозобов’язаних громадян України дійсні п’ять років. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу КИЇВ24. "На сьогоднішній день д...

Історик, який два роки воює на нулі, дав пораду новобранцям

понеділок, 20 травень 2024, 19:25

Коли перебуваєш на війні, дуже допомагає настанова "говорити собі, що тебе вже вбили". Так висловився музейник, кандидат історичних наук і доброволець Олександр Хоменко в інтерв'ю "Главкому". . Хоменко пригадав момент, коли він з побратимами вперше зах...