"Бабусю, на мене падає дім": Історія дівчинки, яка постраждала від удару росіян по Дніпру (відео)

Чотирикласниця Мирослава Мовчан була біля будинку в Дніпрі, в який влучила російська ракета 14 січня. 9-річній Мирославці уламками бетонних перекриттів перебило ноги. Вона одна з найважчих травмованих внаслідок удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Про порятунок та стан дівчинки виданню "Радіо Свобода" розповіла бабуся та сусідка, яка відвезла дитину в лікарню відразу після атаки, передають Патріоти України.

Що відомо про 9-річну Мирославу, яка важко поранена внаслідок атаки по Дніпру

"Бабусю, на мене падає дім. Все. Це її слова", – розповіла бабуся Людмила Мовчан.

За її словами, перед атакою вона з дівчинкою ходила в магазин. Коли повертались додому, то до дівчинки у дворі підбігли друзі. Після цього Мирослава попросилась погратись з ними.

"Було ж тихо, мирно. Я кажу: "Ну добре. Я піднімуся, віднесу те, що ми з тобою купили". У вікно подивилась – вона поряд біля під'їзду з хлопчиками. Я тільки зняла одяг і вдягнула халат. І тут…", – розповіла бабуся дівчинки.

У момент вибуху 9-річна Мирослава була на вулиці. Вона отримала важкі поранення. Бабуся дівчинки, як тільки отямилась, кинулась шукати онучку. Коли знайшла, сусіди вже їй допомагали.

Сусідка відвезла дівчинку в лікарню

Мирославу помітила їхня сусідка Світлана, яка сама є лікарем. Дівчинка була у важкому стані. Світлана з чоловіком відвезли дитину в лікарню. "Це були рвані рани. Там вже не було одягу, не було шкіри. Кістки було неозброєним оком видно. Ми з чоловіком її донесли на руках", – пригадала Світлана.

Чоловік сів за кермо, а Світлана з дівчинкою на заднє сидіння: "Я старалась з нею говорити – вона мені нічого не відповідала. Вона тільки дивилась на мене своїми очима".

За словами Світлани, коли люди та діти кричать – це не найстрашніше. Найстрашніше – це коли вже не кричать, лежать та погано реагують.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...