"Бачу ціль, йду до неї": У газеті ТрО опублікували пінап напівоголеної жінки (фото)

У газеті Командування Сил ТрО "Спротив" розмістили малюнок у стилі пінап. На зображенні оголена жінка тримає зброю, а зверху підпис – "бачу ціль, йду до неї". На малюнок звернула увагу військовослужбовиця Аліна Сарнацька у соцмережі Х, передають Патріоти України.

"Комунікація Командування сил ТрО, газета "Спротив", 2024 рік. Мені пишуть дівчата з ТрО, яким боляче і образливо бачити таке ставлення до жінок з боку Командування", – йдеться в повідомленні.

За словами Сарнацької, ця картинка порушує відомчий План дій з гендерних питань в оборонній сфері. Також вона нагадала, що гендерна рівність в силах безпеки і оборони – це одна з вимог для вступу України до НАТО.

"Звісно, люди мають різні смаки, комусь подобається пінап, комусь ні. Таку картинку ілюстатор міг би опублікувати в своїх соціальних мережах. Але зараз ви дивитесь на офіційну газету Командування Сил ТрО. (Це) ілюструє, що командування сил ТрО ЗСУ не має поваги до жінок, які встали на захист України в лавах ТрО", – пише Сарнацька.

Військовослужбовиця уточнила, що не має нічого проти картинки як такої, якби вона не була розміщена на офіційному ресурсі. Медіааналітикиня та дослідниця гендерного балансу Інституту масової інформації Яна Машкова вважає, що такі зображення принижують та дискримінують жінок-військовослужбовиць.

"Зображення жінок у сексуалізованих картинках для підняття настрою і “бойового духу” військових – це оманлива думка. Такі зображення, з урахуванням офіційного видання, щонайменше принижують та дискримінують жінок-військовослужбовиць, а їх на сьогодні в українській армії понад 62 тисячі", – каже Машкова.

Що відповіли у ТРО

У Силах територіальної оборони запевнили, що не хотіли образити військовослужбовиць. Натомість в газеті планували опублікувати цикл подібних пінапів, на яких би зобразили чоловіків у лавах ЗСУ та пари військових.

"Головна мета цих ілюстрацій – ментальна підтримка військових на "нулі", про що свідчать розміщені на постері QR-коди, один із яких – про протокол психологічної підтримки "Я поруч!", – пояснили у ТрО.

Там у ТРО планують створити освітній матеріал про гендерну рівність у ЗСУ, і запрошують охочих до співпраці, щоб "уникнути ситуацій сексистського характеру".

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...