"Бачимо тенденцію": Діти в окупації почали масово хворіти після "вакцинації", - Федоров

На території тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області діти почали частіше хворіти після "вакцинації від грипу", але інформація потребує додаткової перевірки. Про це заявив міський голова Іван Федоров, передають Патріоти України.

За його словами, у регіонах, які перебувають під тимчасовим контролем Кремля, відсутні якісні медичні умови. Пов'язано це з тим, що велика кількість кваліфікованих співробітників після початку повномасштабного вторгнення покинули окуповані території.

"Що стосується інфекції. Ми бачимо, що діти починають масово хворіти, але ми не маємо чіткого підтвердження чим вони хворіють. Батьки це пов'язують із тим, що ворог зробив вакцинацію дітей проти грипу і саме після цього ми бачимо тенденцію, що діти починають масово хворіти", — каже мер Мелітополя.

На захоплених територіях також є інші проблеми, які створюють труднощі для місцевих жителів. Приміром, виплати зменшилися щонайменше вдвічі. Крім того, є сильна затримка і люди можуть отримувати свої кошти із запізненням.

Це стосується і отримання пенсійних виплат, продовжив мер Мелітополя. "Ти мусиш стояти в черзі з 5 ранку кілька днів для того, щоб підтвердити право свого отримання пенсії. Ворог намагається відібрати в наших мешканців ці гроші, щоб їх зробити жебраками і більше просили про якусь допомогу", — каже Іван Федоров.

До слова, з 1 січня 2024 року громадяни, які не отримали російські документи, але продовжують працювати на комунальних підприємствах, обкладатимуться додатковим податком.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...