"Багаті чорноземи": Посол Канади шукав тисячолітній дуб на Черкащині та застряг у багнюці

За даними "Укравтодору", стан 95% доріг в Україні не відповідає нормам. Одна із найгірших ситуацій якраз в Черкаській області.

Роман Ващук. Фото: Апостроф.

Українські дороги виявилися не по зубах послу Канади Роману Ващуку. Дипломат написав у Твіттері, що його автомобіль застряг в багнюці в Чигиринському районі Черкаської області, передають Патріоти України.

"Черкаська область відома своїм багатим чорноземом. У поєднанні з глиною і сльотою від дощу це може стати проблемою для недосвідчених водіїв на грунтових дорогах (тобто для мене). Спасибі Руслану з села Буда, який виштовхнув і вивів нас з нашої колії", - написав посол.

В наступному пості Ващук іронічно додав: "Філософсько-практичне питання, особливо гостре в Черкаській області: "Де дорога?".

Після того, як цю новину розтиражували українські ЗМІ, посол Канади зробив уточнення. Мовляв, дороги від дощу може розмити в будь-якій країні, а ось добра людина не скрізь прийде на допомогу.
"З вини самого посла, який звернув не туди в пошуках тисячолітнього дуба, і не впорався зі звичайною мокрою польовою / грунтовою дорогою. Це могло б статися де-небудь в світі - але не скрізь так безкорисливо допомогли б місцеві люди, як в Буді" , - такий підпис Ващук залишив під однією з новин в інтернеті.
Ващук народився в Канаді. Його батьки емігрували з Івано-Франківської області в Торонто після Другої світової війни. З 1994 по 1998 рік він працював радником в канадському посольстві в Києві. З 2014 року - посол Канади в Україні. За даними "Укравтодору", стан 95% доріг в Україні не відповідає нормам. Найгірша ситуація якраз в Черкаській області, а також в Миколаївській, Луганській і Донецькій.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...