Багато хто сприйняв як фейк: Хто стоїть за повідомленнями, які отримали українці від "StratComZSU"

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ (з назви якого й походить абревіатура "StratComZSU") прокоментували смс, які багато українців сприйняли за фейк. Пояснення СтратКом ЗСУ оприлюднили у Facebook, передають Патріоти України.

Там кажуть, що повідомлення справжні, адже "з метою протидії інформаційним операціям ворога та формування інформаційної гігієни українців, Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України продовжує регулярне інформування українців про загрози інформаційній безпеці та правила протидії їм".

До співпраці тепер залучають і відомих фахівців та експертів в галузі інформаційної безпеки.

"Сьогодні більшість українців отримала першу смс з базовими правилами інформаційної гігієни. Їх пояснила відома комунікаційниця, відеоблогерка, лекторка та письменниця, авторка та ведуча радіо й телепрограм з інфогігієни, засновниця волонтерської ініціативи "Як не стати овочем" пані Оксана Мороз", - йдеться в повідомленні.

Тож СМС, які отримали українці 10 березня, і надалі приходитимуть та інформуватимуть про актуальні інформаційні загрози. Такі смс будуть надходити від імені StratComZSU та AFUStratCom.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...