Багато загиблих і поранених: У Казахстані розбився пасажирський літак з сотнями пасажирів на борту (фото, відео)

У Казахстані рано-вранці 27 грудня впав на землю літак авіакомпанії Bek Air, на борту якого перебувало 100 осіб. Він впав у районі житлового сектору. Про це повідомили у МВС Казахстану. Повітряний лайнер здійснював рейс №Z2100 "Алмата - Нурсултан", передають Патріоти України.

Що відомо:

  • Літак розбився рано-вранці 27 грудня.
  • На борту перебувало 95 пасажирів і 5 членів екіпажу.
  • Літак врізався у двоповерхову будівлю майже відразу після злету.
  • Загинули щонайменше 15 осіб. 22 людини перебувають у вкрай важкому стані.
  • Діяльність авіакомпанії Bek Air призупинена в Казахстані

За попередніми даними, літак втратив висоту, пробив бетонну огорожу і врізався в двоповерхову будівлю. В аеропорту вильоту повідомили про те, що в катастрофі є ті, що вижили, щонайменше 15 осіб загинули, ще 35 постраждали, серед них шестеро дітей. 22 людини перебувають у вкрай важкому стані. Всього на бору було 5 членів екіпажу і 95 пасажирів.

Опубліковані перші імена загиблих:

1. Астанов Ніколой 1971 р.н.

2. Хайдаров Р. 1940 р.н.

3. Калієв Бауржан 1974 р.н.

4. Карібаєв Базархан 1974 р.н.

5. Муратбаєв Марат 1961 р.н.

6. Нурбана Абай 1982 р.н.

7. Ісіна А.

У Мініндустріі Казахстану повідомили, що польоти лайнерів того типу, що впав у Алматі, припинені. Також з'явилися списки тих, хто вижив. У них 60 імен. За інформацією медиків, 66 осіб були доставлені в лікарні з місця аварії літака. 50 із них госпіталізовані.

Розбитий літак, Fokker-100, є наймасовішим лайнером, виробленим у Нідерландах. На сьогодні внаслідок катастроф і серйозних аварій були втрачені 17 суден Fokker-100. Всього в цих катастрофах загинули 183 людини, без урахування Казахстану.


Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...