Богатирьова може залишитись без замовлення: Степанов вже готовий відмовитись від закупівлі вакцини Sinovac

Залишається ризик спекуляції щодо визначення ефективності препарату різними експертними установами. Адже "виделка" в 50-78% вже існує.

Ефективність вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech за результатами клінічних досліджень у Бразилії перевищила 50%, Україна очікує узагальнений звіт компанії. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на прес-брифінгу в Києві в середу, передають Патріоти України.

"Учора повідомили, що загальна ефективність вакцини становить трохи більше 50%. Але спочатку ми хочемо отримати кінцеві висновки досліджень, які публікуються компанією-виробником. Ці кліндослідження проводили в різних країнах, і ми маємо побачити узагальнений звіт. Ефективності вакцини понад 50% достатньо для підтвердження її більшістю регуляторів. Але ми заклали в договір, що ефективність продукції на момент поставки має становити щонайменше 70% і бути підтвердженою в плацебо-контрольованому кліндослідженні", - сказав він.

"Якщо компанія не відповідатиме цим стандартам, то вона відшкодує державі кошти в повному обсязі, тобто в нас є банківська гарантія", - додав міністр.

Степанов також зазначив, що Україна в будь-якому разі розпочне масову вакцинацію в раніше визначені терміни, тобто в лютому 2021 року. "Протягом найближчих днів ми очікуємо підписання договорів з іншими компаніями", - сказав він.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...