"Байка зі склепу": Кличко звернувся до НАБУ через "хабар у $20 млн"

Мер Києва сподівається, що після розслідування справи керівник ОПУ публічно вибачиться перед ним.

Віталій Кличко. Фото: bigmir)net.

Мер Києва Віталій Кличко просить НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо заяви керівника Офісу президента Андрія Богдана про пропонування йому деякими особами хабара. Про це Кличко написав на своїй сторінці у Facebook в четвер, передають Патріоти України.

"30 липня 2019 року на прес-конференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар у $20 млн. І нібито ця розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні "переговори"! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень", — написав Кличко.

Мер каже, що якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також з’ясувати, чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. "Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я вимагатиму від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації", — написав Кличко. Він додав: сподівається, що Богдан сприятиме розслідуванню.

Нагадаємо, голова Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що зустрічався з мером Києва і головою Київської МДА Віталієм Кличком й обговорював проблему існування "смотрящих" у столиці. Однак той нібито сказав, що змушений йти на компроміси з ними. Таку версію Богдан озвучив під час брифінгу 30 липня. У відповідь мер Києва назвав слова Богдана "байками зі склепу" і плітками.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...