Баканов торує курс на реванш? СБУ викликала Стерненка для вручення повідомлення про підозру за самозахист від найманих вбивць "руского міра"

Активіст заявив, що не зможе прибути за викликом до слідчого.
Сергій Стерненко. Фото: соцмережі.

Одеського активіста Сергія Стерненка викликали на допит до Служби безпеки для вручення підозри за самозахист. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик до СБУ, який я сьогодні (7 червня - прим.ред.) отримав. У виклику зазначено, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру 9 червня о 10:00", - написав активіст та оприлюднив фото повістки.

За словами Стерненка, він вже надіслав відповідь слідчому, що не може з‘явитись з об‘єктивних причин. "Виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватись до вручення підозри та залучити захисників. Тому якщо їм потрібно, щоб я з‘явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", - додав чоловік.

Також активіст зазначив, що підозру підготували за ст. 115 "Умисне вбивство". "Це робиться руками безвольних слідчих та прокурорів за вказівки Авакова та Венедіктової. А Зеленський погодився на це переслідування", - наголосив Стерненко.

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня 2018 року в Одесі на Сергія Стерненка напали двоє чоловіків поблизу його дома. Під час захисту Стерненко смертельно поранив одного з нападників, другий чоловік втік. Його потім затримали, а пізніше відпустили. Це був вже не перший замах на життя активіста.

Джерело: ТСН.ua

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...