Банан і нервова система: Як тропічний фрукт запобігає стресу та позитивно впливає на організм

Банан – популярний та корисний фрукт, споживання якого подарує тілу миттєвий заряд енергії. А все завдяки вітамінам C і E, а також B6, який відповідає за підтримку рівня глюкози в крові та не лише.

Виявляється існує прямий зв'язок між бананом та нервовою системою. Фрукт може працювати як антидепресант.

Як банан впливає на нервову систему

Простий, смачний та доступний жовтий фрукт полюбляє багато хто. Він не лише насичує організм вітамінами, а й тішить рецептори солодким смаком. Банан має і позитивний вплив на нервову систему, тож буде корисним для тих, хто багато тривожиться та стресує.

Замість шкідливих препаратів обирайте для заспокоєння природну харчову альтернативу. Головна таємниця криється у натуральному складі: вітамін B6, який допомагає заспокоїти нервову систему, зокрема протистоїть стресам, покращує стан нервових клітин та перешкоджає виникненню спазмів. Потішать вас покращення пам'яті та мозкової діяльності, підвищення продуктивності й креативності.


Також у складі банана є амінокислота триптофан. Вона відіграє ключову роль у заспокоєнні та покращенні вашого стану. Потрапляючи в організм, триптофан діє, як антидепресант, адже перетворюється на "гормон радості" серотонін. Зокрема, він:

  • покращує синтез білків та гормонів: мелатонін, гормон росту;
  • поліпшує сон;
  • знижує чутливість, зменшує симптоми ПМС;
  • розслабляє, знімає напругу, підвищує концентрацію уваги;
  • покращує апетит;
  • знімає головний біль та помічний при мігренях.

Тож банан автоматично займає позицію ідеального зимового фрукта, особливо за відсутності індивідуальних протипоказань.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....