"Банани ні до чого": Комаровський розвінчав фейки про смертельний коронавірус у Китаї (відео)

Відомий український дитячий лікар і телеведучий Євген Комаровський розвінчав фейки про смертельний коронавірус з Китаю. Про це він розповів у відео на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Він зазначив, що інформація про вірус змінюється кожен день або навіть кожну годину, тому він розповів актуальні дані станом на 27 січня. За словами лікаря, зареєстровано близько 3 тисяч хворих. 81 людина загинула в результаті коронавіруса. Приблизно 33 тисячі чоловік, які були в інтенсивному контакті з зараженими, зараз знаходяться під наглядом лікарів.

У Пекіні (Китай) коронавірус діагностували у 9-місячної дитини. На сьогодні це самий маленький пацієнт з цим вірусом. За межами Китаю тільки в США захворіли 5 осіб. Вони були в Китаї і заразилися там.

В Ухань спрямовані 1200 медичних працівників. 15 міст із загальним населенням близько 60 мільйонів людей опинилися заблокованими через серйозні карантинні заходи.

Медики вже встановили, що люди заразилися вірусом від тварин. Зараз велика частина вчених припускає, що його носії - кажани (їх в Китаї вживали в їжу). Інші думають, що вірус можуть переносити навіть змії.

Практично немає даних на сьогоднішній день, що люди заражаються від тварин. Вірус передається тільки від людини до людини - всі останні випадки зараження.

ВООЗ обговорювала, чи не ввести в усьому світі надзвичайну ситуацію, однак потім зійшлися на думці, що проблема і її осередок поки знаходяться лише в Китаї.

Основна паніка поширюється в деяких ЗМІ, а в основному у соцмережах. Комаровський відзначив, що в мережі "згущують хмари" з приводу інформації, що на вулицях Уханя немає людей. Він підкреслив, що в китайський Новий рік там завжди малолюдно, всі заклади закриті. Також зараз оголошено карантин.

Доктор висловився про відео, де люди нібито падають від симптомів коронавіруса на вулицях Китаю. Він назвав це явним нагнітанням ситуації.

За словами Комаровського, ходили також чутки, що не можна їсти банани через ризик зараження. Але він спростував цю інформацію. Також медик розповів і про посилки з Китаю. Їх отримання не варто побоюватися, вони не можуть бути заразними.

Крім того, Комаровський назвав "показною метушнею" вимірювання температури тіла пасажирів на бортах літаків, які прилетіли з Китаю. Адже симптоми хвороби проявляються не відразу. А сама процедура може дуже мало вплинути на поширення вірусу.

Сам коронавірус приблизно в 9 разів менш заразний, ніж кір. Тому загальна паніка в Україні у даному випадку зайва. Доктор порівняв, що в нашій країні 150 тисяч хворих на кір, а люди продовжують обговорювати коронавірус.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.