Банани з кокаїном: На Одещині прикордонники виявили у фруктах наркотиків на $17 млн (фото, відео)

У морському порту "Південний" правоохоронці вилучили понад сто кілограмів кокаїну - це приблизно на 17 мільйонів доларів. Наркотики намагалися ввезти в контейнері з вантажем бананів, який прибув на судні з Республіки Еквадор. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, передають Патріоти України.

У контейнері правоохоронці виявили 100 розфасованих брикетів з кокаїном, загальною вагою приблизно 112 кілограмів. Вартість вилучених наркотиків, за даними правоохоронців, на тіньовому ринку становить понад 17 мільйонів доларів.

Операцію прикордонники проводили разом зі Службою безпеки України, прокуратурою та митницею. Виявлені речовини вилучають правоохоронці, які ведуть кримінальну справу, або представники митниці.

Чому наркотики часто намагаються перевезти з фруктами?

Усе просто: вони швидко псуються. Це дозволяє прискорити митний огляд контейнерів. Відтак буває, що співробітники порту не встигають досконально перевірити всі контейнери, не ризикуючи товаром. Тож наркоторговці сподіваються, що такому товару приділятимуть менше уваги і наркотики вдасться провезти непоміченими.

«Однак ми ведемо активну роботу з іншими правоохоронцями, представниками митниці, відділом, що пов’язаний з контейнерними перевезеннями у межах міжнародної співпраці. Ще на моменті транспортування вся ця інформація аналізується, щоб оперативно оглянути й виявити порушення», — сказав нам у коментарі прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

А які попередні знахідки правоохоронців?

У квітні минулого року правоохоронці затримали 300 кілограмів героїну. Цього вистачило б на майже п’ять мільйонів разових доз. За цінами чорного ринку вартість такої партії сягає 25 мільйонів доларів. А незадовго до того, наприкінці березня, вилучили ще одну рекордну партію героїну — 500

За підсумками двох етапів спецоперації у березні-квітні 2019 року поліція вилучила майже тонну героїну. Це рекордна кількість. Загальна вартість вилучених партій становить майже 75 мільйонів доларів або понад мільярд гривень.

Наркоторговці, у яких виявили товар, використовували територію України як транзитну базу для контрабанди крупних партій героїну з Центральної Азії до Європи. Героїн перевозили у потайних відділеннях вантажівок з фруктами та овочами.

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...