Банду нарешті спіймали: Рекетири два роки тримали в страху усю Дніпропетровщину (відео)

Організував банду рекетирів 39-річний житель Павлограда.

На Дніпропетровщині поліцейські викрили банду рекетирів, які з 2018 року тримали в страху всю область. На рахунку зловмисників розбійні напади, вимагання неіснуючих боргів, хуліганство, збут наркотиків, незаконні заволодіння авто, незаконне поводження зі зброєю. Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України, передають Патріоти України.

"Починаючи з 2018 року, до керівництва Національної поліції України систематично надходили повідомлення про скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів на території міст Павлоград, Кривий Ріг та Дніпро. Місцеві жителі потерпали від розбійних нападів, пошкодження та знищення майна, вимагань грошових коштів, незаконного заволодіння транспортними засобами, які нападники вчиняли із застосуванням насильства, зброї та погрожуючи вбивством", - сказано в повідомленні.

Бандити тероризували та вимагали гроші не тільки у тих, хто займався господарською діяльністю, а й у наркодилерів. Щоб залякати потерпілих – відбирали автомобілі, влаштовували погроми в приміщеннях, били і погрожували розправою над жертвою та її рідними.

Поліцейські з'ясували, що організував банду рекетирів 39-річний житель Павлограда. До її складу входило майже 30 осіб, більшість із яких - раніше судимі або мали проблеми із законом.

У ході розслідування з'ясувалося, що бандити причетні не тільки до рекету. Вони створили місця розпусти, сутенерства, постачали наркотики на територію області та одержували дохід від збуту. Злочинці причетні до контролю за незаконним видобутком вугілля на території териконів шахт Західного Донбасу, до крадіжок вугілля із залізничних станцій та до контролю діяльності шахрайських кол-центрів.

Затримали бандитів 21 грудня. Поліцейські провели 48 обшуків і вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини, холодну та вогнепальну зброю з набоями, кастети, бити, дубинки, кайданки, балаклави, бронежилети, гроші, банківські картки, документи на сторонніх осіб, оргтехніку та мобільні телефони, а також автомобілі. Злочинцям оголосили про підозру. Тривають заходи щодо притягнення до відповідальності інших учасників банди.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...