Баран-рекордсмен позбувся 35 кг вовни, і з новою стрижкою його не впізнати (фото)

В Австралії врятували мериноса, який за кілька років мандрівного життя так обріс шерстю, що ледве міг пересуватися, пише TheGuardian, передають Патріоти України.

Барана на прізвисько Баарак позбавили 35 кг вовни, і це навіть більше, ніж у Шрека - знаменитого новозеландського мериноса, якого зловили і обстригли у 2005 році після шести років поневірянь.

Вівці-мериноси не скидають шерсть і потребують стрижки не рідше одного разу на рік. Достеменно невідомо, як давно Баарак відбився від свого стада, але через надлишок вовни він майже нічого не бачив, страждав від нестачі ваги і теплового стресу. Тепер він адаптується до життям з іншими вівцями на фермі заповідника Edgar's Mission.

Рятувальники Баарака припустили, що його шерсті вистачить на виготовлення 61 светра або 490 пар шкарпеток.

Незважаючи на вражаючу стрижку, Баараку не вдалося стати абсолютним рекордсменом. У 2005 році в Канберрі знайшли барана Кріса, з якого зрізали 41 кг вовни - вдвічі більше його власної ваги. Його шерсть дісталася Національному музею Австралії та досі зберігається у великій вітрині.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...