"Барон був справжнім героєм": Воїн 93-ї ОМБр загинув 12 квітня у зоні проведення операції Об'єднаних сил

Леонід Скакуненко, за військовою спеціальністю "навідник", служив у механізованому батальйоні з вересня 2017 року.
Леонід Скакуненко. Фото: соцмережі.

Від поранень, завданих під час обстрілу позицій ЗСУ в зоні проведення операції Об'єднаних сил в Луганській області 12 квітня, загинув навідник механізованого батальйону 93-ї ОМБр Леонід Скакуненко (позивний Барон). Про це йдеться на офіційній сторінці 93-ї ОМБр, повідомляють Патріоти України.

"Ми знову змушені повідомляти про смерть нашого побратима. Сьогодні вранці внаслідок ворожого обстрілу позицій холодноярців з гранатомета пішов з життя піхотинець Леонід Скакуненко із позивним Барон. У цей час солдат був на бойовому чергуванні.

Леонід, за військовою спеціальністю "навідник", служив у механізованому батальйоні з вересня 2017 року. Він народився 22 квітня 1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Мав середню освіту. У 2014 році призвався у Національну гвардію по мобілізації. Далі – контракт із 93-ю бригадою Холодний Яр, у складі якої воював вже третю ротацію. Брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

Барон був справжнім героєм: самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції холодноярців. Він поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту. У Леоніда залишилася дружина, син від першого шлюбу, рідна сестра", - йдеться в повідомленні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...