"Барс" виходить на стежку війни: ЗСУ отримали новий броньовик

Всі необхідні випробування автівка пройшла успішно, і незабаром має з'явитись у військах

ЗСУ отримали новий броньовик

Розроблене автомобілебудівною компанією "Богдан Моторс" багатоцільове тактичне бронеавто підвищеної прохідності Барс-8 прийняли на озброєння Збройних сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-секретаря корпорації "Богдан" Сергія Красулю.

"Після завершення 2-річного циклу державних випробувань у лютому поточного року, перед Днем Конституції з'явився очікуваний наказ Міноборони про прийняття бронеавтомобіля на озброєння", - сказав Красуля.

Барс-8 став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля Козак-2, що пройшла державні випробування.

Броньовик розроблений на базі пікапа американської Ram (підрозділу Fiat Chrysler Automobiles). Пасажиромісткість базового автомобіля становить до 10 осіб в повному спорядженні.

Повітряні Сили ЗСУ у липні отримають перший безпілотний комплекс ACS-3.

Він здатний долати відстань у 2500 км та вести розвідку, перебуваючи у повітрі протягом 20 год.

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...